Aromaterapia maskin alla

Nyt kun elämme kasvomaskin alla, kasvojemme herkkä iho tarvitsee lisähoitoa. Maskit hengittävät huonosti, olo on hikinen ja epäpuhdas, maski puristuu nenään ja tukkii huokoset. Olet ehkä huomannut, että saat näppylöitä, ihottumia tai rasvaista ihoa, kun käytät maskia useammin.

Tässä blogissa haluan kertoa aromaterapian ja ihonhoito muodosta, joka voi tulla ihoongelmiemme apuun tänä syksynä, nimittäin hydrolaatit. Hydrolaatit ovat vesipitoisia aromaterapiavalmisteita. Niillä on samanlaiset vaikutukset kuin eteerisillä öljyillä, mutta ne soveltuvat vielä paremmin ihon puhdistamiseen. Hydrolaatit ovat helppokäyttöisiä ja mietoja. Voit käyttää niitä useita kertoja päivässä kuivattamatta ihoa.

Ne ovat luonnollisia, puhtaita ja hoitavia kasvovesiä.

Hydrolaatit - raikas tuulahdus kukkien ja kasvien maailmasta

Vesielementti

Vesi ympäröi elämäämme. Se on voimakas ja tärkeä elementti kaikelle maan päällä olevalle elävälle. Uinti tai merellä oleminen antaa meille vapauden tunteita. Rantakävely luo mielenrauhaa. Kuuma suihku höyryttää vaivat pois. Japanilaisissa puutarhoissa kuulemme vesielementin rauhoittavan äänen ja siellä vesi symboloi muutosta. Lisäksi oma kehomme on valmistettu pääosin vedestä. Ei ihme, että se reagoi hyvin eräänlaiseen aromaterapiaan, jossa käytämme vesipohjaisia ​​aromaattisia uutteita, ns. Hydrolaatteja.

Mikä on hydrolaatti?

Hydrolaatit valmistetaan samoista kasveista, joista tehdään eteerisiä öljyjä. Eteeristen öljyjen tislauksessa kasvimassasta saadaan "sivutuote", jota kutsutaan hydrolaatiksi, englanniksi hydrosol. Hydrolaatti on kuin miedompi kuin eteeriset öljyt ja sen vuoksi sitä on helpompi ja turvallisempi käyttääkin. Esimerkiksi hydrolaattia ei tarvitse laimentaa. Voit käyttää sitä suoraan pullosta iholla. Hydrolaatit voivat olla tapa herkille ihmisille lähestyä aromaterapiaa, ja niitä käytetään myös pikkulapsille ja vauvoille, jotka ovat liian herkkiä eteerisille öljyille.

Vaikka ensiajatus on "kukkasvesi" kun puhutaan hydrolateista, on myös muiden kasvien hydrolaatteja. On esimerkiksi laventeli-, mänty- tai teepuun hydrolaatteja. Hydrolaateille on paljon muita terapeuttisia käyttötarkoituksia kuin kauneudenhoito.

Hydrolaatit sopivat mainiosti myös myös niille, jotka eivät ole yliherkkiä. On hienoa käyttää hydrolaatteja samanaikaisesti eteeristen öljyjen kanssa esimerkiksi haavanpuhdistuksessa, ihonhoidossa, hiushoidossa ja erilaisissa kipukompresseissa. Hydrolaatit ovat suhteellisen halpoja. Esimerkiksi pieni 5 ml: n Melissa officinalis - öljypullo maksaa noin 90 euroa, kun taas 100 ml: n Melissa-hydrolaattipullo maksaa noin 11 euroa. Niillä on tietysti erilaiset vahvuudet, mutta aika lailla samanlaiset vaikutukset, koska ne tulevat samasta kasvista.

Hydrolaatteja ja eteerisiä öljyjä käytetään molempia aromaterapiassa. Eri kasveilla on erilaiset terapeuttiset vaikutukset ja erilaiset käyttötarkoitukset. Saat tutkia, mikä hydrolaatti on paras sinulle ja tilanteellesi. Hydrolaateilla, kuten eteerisillä öljyillä, on kokonaisvaltainen parantava vaikutus ja ne hoitavat fyysistä kehoa, psyykettä ja sielua samanaikaisesti.

Minun oma suosikkitapa käyttää hydrolaatteja on laittaa niitö suihkepulloon ja antaa kasvoillesi virkistävä suihku silloin tällöin päivän aikana. Kokeilet sitä kerran ja sitten ymmärrät, miksi rikkaat leidit ovat tehneet sitä jo kauan aikaa

Klassinen ruusuvesi

Oletko kuullut ruusuvedestä kauneudenhoidossa? Mieto ruusun tuoksuva neste, jota voidaan käyttää virkistämään ja hoitamaan ihoa. Mutta älä sekoita käsitteitä! Todelliset hydrolaatit ovat jotain täysin erilaista kuin kaupallinen kemiallisesti valmistettu "ruusuvesi", joka on myös myytävänä. Siksi haluan käyttää nimeä hydrolaatit. Kosmetiikkaliikkeissä on nimittäin ylellisiä kalliita pulloja, joita myydään "ruusuvetenä", mutta ne eivät yleensä ole aitoja puhtaita hydrolaatteja. Tarkista ainesosat ennen tuotteen ostamista. Sen tulisi olla 100% ruusuhydrolaattia eikä keinotekoinen ruusumaisen "esanssin" "hajusteen" tai "parfyymin" seos.

Kukkais hydrolaatit ovat luksusta iholle. Hanki pullo luomulaatuista laventeli hydrolaattia ja suihkuta tai tiputa sitä kasvoillesi. Tuoksu on rauhoittava ja tunne on kuin kevyt sumu olisi laskeutunut tarjoamaan kosteutta ja ravintoa iholle ja rentouttamaan kasvolihakset. Neste kuivuu melko nopeasti ja antaa iholle kosteutetun ja raikkaan tunteen. Tuoksu on hento ja hellä.

Hydrolaatit iho-ongelmiin

Hydrolaatit ovat täydellisiä ihon puhdistamiseen. Jos sinulla on kutiava iho, ihottumaa tai ekseema kokeile laventelin, helichrysumin, lehmuksenkukan tai roomalaisen kamomillan hydrolaatit. Ne rauhoittavat ärsytystä, puhdistavat ja korjaavat ihoa kuivattamatta sitä.

Voit esimerkiksi tehdä aloe verasta ja laventelihydrolaatista hoitavan aftershave geelin, joka on helppo levittää. Täydellinen herkälle bikinialueelle ihon rauhoittamiseen. Voit myös sekoittaa hydrolaatit voiteeseen ja siten saada niitä jokapäiväiseen ihonhoitorutiiniin.

Teepuun hydrolaattilla on antiseptinen vaikutus, se puhdistaa bakteereja, sieniinfektioita ja kiristää ihoa. Pese haavat tai tartunnan saanut iho teepuun hydrolaatilla. Se toimii myös hoitamaan psoriasista. Jos sinulla on taipumus akneen ja tarvitset tehokkaan puhdistuksen, teepuu on hyvä vaihtoehto.

Erilaisia hydrolaatteja voi sekoittaa yhteen ja sillä lailla saada laajemmat vaikutukset. Teepuun hydrolaatin ja laventelihydrolaatin 50-50-seos sopii päivittäiseen ihonpuhdistukseen, jos sinulla on rasvainen iho tai akne.

Ruusuja haavojen ja sydämen hoitoon

Haavan puhdistamiseen ja verenvuodon pysäyttämiseksi voit käyttää cistus hydrolaattia. Se on valkoinen ja keltainen kukkapuska, jota kutsutaan nimellä Rock rose englanniksi. Cistusta voit käyttää jokapäiväisessa kasvohoidossa kiristämään ihoa ja estämään ryppyjä. Laita Cistus hydrolaattia vanulapuille ja aseta silmien alle hetkeksi hoitamaan silmäpusseja. Cistus hydrolaatilla ja cistus eteerisellä öljyllä on jännittävän yrttikukkainen tuoksu, se on myös uskomattoman hieno kasvi hoitamaan meidän tunnemaailmaa. Cistus voi auttaa meitä selviytymään henkisistä sokkitilainteista ja ahdistuksesta.

Muita hydrolaatteja, jotka tunnetaan emotionaalisista vaikutuksistaan, ovat ruusu ja lehmuksenkukka. Ruusuhydrolaatilla ja ruusun eteerisellä öljyllä on molemmat kyky vahvistaa sydämemme emotionaalisesti ja lohduttaa meitä syvästi. Lehmuksenkukka sisältää rauhoittavia aineita ja voi auttaa erilaisissa stressaavissa olosuhteissa, uupumuksessa tai univaikeuksissa.

Terapia joka mahtuu maskin alle

Kaikki edellä mainitut hydrolaatit ovat upeita käytettäviksi kasvoilla, jotta iho jaksaisi paremmin siellä kasvonaamion alla.

Hydrolaattien kestävyys on hieman lyhyempi kuin eteeristen öljyjen, mutta koska käytät enemmän niitä, kulutat niitä myös nopeammin. Hydrolaatit ovat tehokkaita, mutta mietoja. Kasvomaskien alla olevassa uudessa elämässä tarvitsemme uusia menetelmiä pysyäksemme vahvoina.

Lyhyt toisto: Laventelihydrolaatti on antiseptinen, puhdistava ja rauhoittava. Cistus puhdistaa haavat ja samalla lohduttaa tunteita. Teepuu toimii hyvin aknessa ja tulehduksessa. Lehmuksenkukka on viilentävä. Ruusu on pehmeää ylellisyyttä sydämelle ja iholle.

Tervetuloa tutustumaan verkkokaupassani myytäviin hydrolaatteihin, luomulaatuisia ranskalaiselta Florihana tuotemerkiltä. 

Toivotan sinulle kaunista syksyä!

FLORIHANA luomulaatuiset hydrolaatit myynnissä verkkokaupassa: