Tie takaisin luontoon

Aromaterapia - polku takaisin luontoon

Ihmiset ovat osa luontoa. Luontoyhteyden ylläpitäminen auttaa meitä kukoistamaan ja vahvistaa henkistä tasapainoamme. Nykyaikainen elämäntyyli on valitettavasti etäännyttänyt monet meistä luonnosta. 

Eteeriset öljyt ovat peräisin kasveista ja ne voivat auttaa sinua löytämään tien takaisin kadonneeseen luontoyhteyteesi. Voit käyttää eteerisiä öljyjä sisäänpääsynä luonnon parantaviin ja palauttaviin voimiin, ja lisäksi ne ovat hyödyllisiä erilaisissa​​ kehon- ja mielentiloissa. Eteeristen öljyjen tehokkuus perustuu siihen, että meillä on yhteinen biokemia ja soluperintö kasvien kanssa. Lääketieteen mahdollisuudet käyttää kasveja ovatkin valtavat ja kiinnostus kasviuutteiden tieteellistä tutkimusta kohtaan on kasvanut. Kuitenkin aromaterapia yhdistetään yleisimmin miellyttäviin tuoksuihin. Kuinka tuoksulla voi olla parantavia voimia? Kuinka tuoksu voidaan luokitella terapiaksi?

Muinainen ja kokonaisvaltainen

Aromaterapia on kasviterapia, jota on käytetty ainakin jo 4000 vuotta. Se on kokonaisvaltainen menetelmä, joka ottaa huomioon ihmisen kokonaisuutena pyrkien luomaan tasapainon kehon, mielen ja sielun välille. Kun hengitämme sisään aromaattisia molekyyleja, tai ne koskettavat ihoamme, koemme kudoksissamme, hermoissamme, elimissämme sekä soluissamme erilaisia ​​reaktioita, jotka stimuloivat tunteitamme, kognitiivisia toimintojamme sekä muistojamme. Riippuen öljyn ominaisuuksista sekä omasta tavastasi reagoida aromaterapiaan, voit kokea olosi joko rennoksi, uniseksi, iloiseksi, keskittyneeksi, energiseksi, levolliseksi tai turvalliseksi. Hajuaistimme on suoraan yhteydessä aivojemme limbiseen järjestelmään, joka on vastuussa tunteista, muistoista ja kiihottuneisuudesta. 

Hengitettyinä eteeriset öljyt vaikuttavat heti ja iholle laitettuna niiden vaikutusaika on, öljystä riippuen, muutamasta sekunnista tunteihin. Kokeillessasi ihollesi piparminttuöljyä, voit tuntea sen jäisen tai kuuman vaikutuksen muutamassa sekunnissa. On olemassa öljyjä, jotka vähentävät tehokkaasti kipua tai tulehdusta ja jotkut öljyt ovat antimikrobisia ja antiseptisiä. Nämä helppokäyttöiset ja luonnolliset tuotteet ovat todellinen aarre ja voit ottaa ne osaksi kotiapteekkisi tuotteistusta, luonnollisia kauneudenhoitorutiineja, tehdä myrkyttömiä kodinpuhdistusaineita sekä virkistää kodin sisustusta ja tuoksumaailmaa. 

Aromaterapia 2020-luvulla

Nykyään aromaterapiasta on kehittynyt tieteenala, jossa eteerisiä öljyjä ja niiden kemiallisia komponentteja tutkitaan kliinisesti ja tuloksia analysoidaan huolellisesti laboratorioissa. Öljyjen kuluttajakauppa on kukoistanut 1980-luvulta lähtien ja eri tuotemerkit kilpailevat keskenään. Tuotteiden laatustandardit vaihtelevat ja on vaikea tietää, mihin öljymerkkiin voit luottaa, koska suurin osa väittää olevansa "aito ja sataprosenttisesti luonnollinen", vaikka näin ei todellisuudessa ole. Yksi asia on kuitenkin varma, liiketoiminnassa liikkuu paljon rahaa, minkä vuoksi kaikki öljyjen valmistajat eivät välitä laatustandardeista, turvallisuudestasi tai kestävän kehityksen mukaisista tuotantomenetelmistä. Tämän vuoksi kannattaa tutustua tuotteisiin huolella ja käyttää vain hyvälaatuisia öljyjä, varsinkin jos olet herkkä tai haluat välttää tarpeettomia kemikaaleja. 

Yksi tapa varmistaa tuotteen hyvä laatu on tarkistaa, että öljy on GC / MS-testattu. Tämä testaus takaa, että öljy on tutkittu laboratoriossa ja se on puhdasta ja luonnollista. Laboratoriotesteissä määritellään öljyn kemiallinen koostumus ja sen kemotyyppi. Voit pyytää valitsemaltasi tuotemerkiltä nähtäväksi GC / MS -raportin varmistuaksesi öljyn korkealaatuisuudesta. Jos öljyvalmistajalla ei ole pullon etiketissä tuotekoodia on todennäköistä, ettet saa heiltä raporttia, eikä öljy välttämättä ole 100% luonnollista.

Maailmalla aromaterapiassa on useita eri suuntauksia. Ranskassa, Belgiassa ja Etelä-Euroopassa eteeriset öljyt ja yrttilääkkeet ovat korkeassa arvostuksessa ja lääkärit käyttävät niitä sairauksien hoidossa lääkkeiden ohella. Esimerkiksi Ranskassa sinulle voidaan määrätä tulehdukseen antibioottien sijaan oreganoöljykapseleita. Englantilainen ja amerikkalainen aromaterapia eivät suosittele eteerisiä öljyjä käytettäväksi sisäisesti, vaan niitä käytetään ulkoisesti hieronnassa, ihonhoidossa ja hengitettävinä aromaattisina hajusteina.

Kuinka käyttää eteerisiä öljyjä

Aromaterapia on hauska ja helppo ottaa mukaan omiin arkirutiineihisi. Sen voi yhdistää muihin terveystuotteisiin, mihin tahansa ruokavalioon, elämäntapaan tai henkiseen harjoitteluun. Voit vaivattomasti käyttää terapeuttista öljyä työpäivän aikana, lisätä mielenrauhaa meditatiivisella öljyllä tai vaikka hengittää rauhoittavia öljyjä, kun olet jumissa liikenneruuhkassa.  

Kun eteerisiä öljyjä käytetään iholla, niitä sekoitetaan aina kantajaöljyyn. Osa öljysekoitusten käyttäjistä pitää vahvoista seoksista saadakseen nopeampia tuloksia, jolloin laimennussuhde on 10-prosenttinen tai jopa korkeampi. Toiset taas ovat maltillisempia ja käyttävät erittäin lempeitä seoksia, joissa on vain 1% laimennussuhde. Suosittelen kokeilemaan, mikä vahvuus sopii parhaiten juuri sinulle. Aloita aina ensin pienellä määrällä eteeristä öljyä ja lisää öljyn määrää vähitellen saadaksesi haluamasi tuloksen. Näin pystyt varmistamaan, ettet saa ihoreaktioita tai muita ei-toivottuja vaikutuksia liian vahvasta öljyseoksesta.  

Hyvälaatuiset eteeriset öljyt ovat bioaktiivisia, erittäin tehokkaita ja arvokkaita tippoja korkealaatuisista kasveista, joita osaavat viljelijät kasvattavat. Käyttäessäsi korkealaatuisia eteerisiä öljyjä, käytät tippoja harkiten, säästät rahojasi ja kunnioitat luontoa. Muista aina lukea ohjeet ennen öljyjen käyttöä.  

Vaikka eteeristen öljyjen käyttö ei ole samaa kuin luonnossa käyminen, se on hieno lisä siihen. Esimerkiksi japanilaisessa hyvinvointiterapiassa nimeltään Shinrin-Yoku, tai metsäkylpeminen, jotkut oppaat käyttävät eteerisiä öljyjä tehostamaan osallistujien tuntemusta metsästä. 

Iso osa yleisimmistä terveysongelmistamme liittyy stressiin ja minulle henkilökohtaisesti aromaterapian suurin hyöty on se, että se auttaa minua rentoutumaan. Käynnistäessäni diffuuserin jossa on valitsemaani öljyseosta, saan perspektiiviä asioille ja voin laittaa arkihuoleni syrjään. Aromaterapia auttaa minua muistamaan, mitkä asiat ovat elämässäni todella tärkeitä. 

Aromaterapia on rakkautta itseään kohtaan

KOKEILE ITSE