Rantaminttu - Mentha arvensis 10 ml

Varastossa
Toimitusaika: 2-5 päivä(ä)

Kuvaus

Rantaminttu, peltominttu tai villiminttu. Tällä kasvilla on monta nimeä ja sen eteerisellä öljyllä on virkistävän raikas ja viileä tuoksu.
Kasvia on viljelty antiikin ajoista lähtien lääkinnällisten ominaisuuksiensa vuoksi ja minttuja on löydetty egyptiläisten haudoista ajalta 1000 vuotta eaa. Rantaminttu on sukua piparmintulle, jolla on samanlainen minttuinen tuoksu. Se on erityisen antimikrobinen eteerinen öljy ja se avaa tehokkaasti tukoksia flunssan aikana.


Hyödyt ja käyttö:


Korkean mentolipitoisuuden vuoksi öljy on omiaan helpottamaan lihas- ja nivelkipua, pääkipua, hammassärkyä ja sillä on myös tulehduksia ehkäisevä vaikutus. Öljy ehkäisee myös lihaskramppeja. Jos sinulla on kramppeja vatsassa tai ärtyvän suolen oireyhtymä, voit koittaa sekoittaa muutaman tipan rantaminttua voiteeseesi ja hieroa sitä vatsaasi lievittääksesi kipua ja auttaaksesi ruoansulatustasi. Rantamintulla on tehokas viilentävä vaikutus iholla.


Lisäksi rantamintun eteerinen öljy on loistava lisä siivousaineisiin ja käsisaippuoihin sillä se tappaa pöpöjä. Piparmintun tapaan rantaminttu on stimulantti, joka lisää veren virtausta aivoihin ja energisoi niin kehoa kuin mieltäkin.


Pranaromin luomusertifioitu rantamintun eteerinen öljy on höyrytislattu yrtin lehdistä.Ainesosat: Menthol, Menthone, Isomenthone

Kasvin osa: Lehdet
Tuotanto menetelmä: Höyry tislattu

Alkuperämaa: Intia

Koko: 10 ml

Viljely: Luomu


Käyttörajoitukset:

Pidä lasten ulottumattomissa. Älä käytä tuotetta raskauden tai imetyksen aikana tai alle 5-vuotiaille lapsille. Älä käytä laimentamattomana pitkiä aikoja. Säilytä valolta ja lämmöltä suojattuna. Ei sovi ihmisille joilla on kohonnut verenpaine tai ikäihmisille. Terapeuttiseen käyttöön suositellaan käyntiä koulutetun aromaterapeutin luona.


Lue lisää Pranaromin laatutakuusta täältä


Palaa kohteeseen Eteeriset öljyt