Teepuu, Melaleuca alternifolia 10 ml

Varastossa
Toimitusaika: 2-5 päivä(ä)

Kuvaus

Teepuu eteerinen öljy on peräisin australialaisen puun lehdistä. Teepuu öljyn nimi syntyi vuonna 1770, kun kapteeni James Cook antoi puulle tämän nimen huomattuaan, että sen lehdistä tulee hyvää mausteista teetä. Teepuun aromi on raikas, terävä ja parantava. Aboriginaalit ovat ensimmäisiä ihmisiä, jotka ovat tiettävästi käyttäneet teepuu öljyä lääkinnällisiin tarkoituksiin. He hoitivat öljyllä ihosairauksia ja käyttivät teepuun lehtiä hyönteisten puremiin. Lisäksi he keittivät lehtiä helpottaakseen päänsärkyjä ja hengitysteiden ongelmia. Teepuulla on laaja kirjo ominaisuuksia, joiden vuoksi se on itsessään kokonaisvaltainen rohto. Vaikka teepuu on ärhäkkä pöpöjä vastaan, se on hellä iholle. Teepuu öljy on kotiapteekkisi välttämätön tuote.


Hyödyt ja käyttö:


Teepuu on pääominaisuuksiltaan antimikrobinen sekä viruksia, tulehduksia ja allergioita ehkäisevä. Se on myös immuniteettia stimuloiva öljy, joka voi auttaa kehoa vahvistamaan vastustuskykyään pitkällä aikavälillä. Diffuuserissa käytettynä teepuu öljy vähentää ilmassa olevia mikrobeja. Teepuu öljystä voi saada helpotusta useimpiin hengitysteiden ongelmiin, kuten allergioihin. Koita lisätä diffuuseriin teepuu öljyn lisäksi eukalyptus radiataa tai appelsiinin eteeristä öljyä antihistamiinisen vaikutuksen aikaansaamiseksi.


Koska teepuu öljyllä on antimikrobisia ominaisuuksia, se on tehokas lisä kotitekoiseen deodoranttiisi. Lisäämällä laventelia tai appelsiinia voit pehmentää teepuu öljyn lääkkeenomaista tuoksua. Teepuu öljyä voidaan käyttää myös aknen ja sieni-infektioiden hoitoon. Lisää 4-10 tippaa teepuu öljyä 10 millilitraan pohjaöljyyn ja tuputtele ongelma alueelle.


Lisäksi teepuu öljy tasoittaa hermostoamme ja stimuloi veren virtausta aivoihin. Tippa teepuu öljyä aamuisin hammastahnaan lisättynä on ihana tapa saada virkistystä päivään.

Emotionaalisesti ja energeettisesti teepuu öljy kasvattaa itseluottamusta ja nostattaa mieltä. Korvike teepuu öljylle on meirami, jossa on myös paljon samanlaisia aineita (Terpinen-4-ol), jonka vuoksi sen aromaattinen profiili ja käyttötavat on samanlaisia teepuu öljyn kanssa.


Pranaromin teepuu eteerinen öljy on tehty Zimbabwessa luomuviljelysmenetelmin kasvatettujen puiden lehdistä.


Lue lisää Pranaromin laatutakuusta täältä


Palaa kohteeseen Eteeriset öljyt